peukku

Toimintaperiaatteemme
- Turun Seudun Joulupukkipalvelu

                                        «ETUSIVULLE

Turun Seudun Joulupukkipalvelu (TSJPP) sitoutuu seuraaviin periaatteisiin:

1. LUOTETTAVUUS

Tilaus perustuu asiakkaan kanssa tekemäämme sopimukseen, joka on TSJPP:n kannalta aina sitova. Käytännössä asiakas voi luottaa siihen, että Joulupukki saapuu sovittuna aikana ja toimii sovitulla tavalla. Luotettavuuden takeena on runsaan 20 toimintavuoden aikana kertynyt yhteisöllinen kokemus joulupukkipalveluiden järjestämisestä sekä huolellisuus tilausten käsittelyssä ja reittien laadinnassa. Tilausten käsittelyn ja reitityksen luotettavuus perustuu keskeisesti jo vuonna 1995 käyttöön otettuun tietokantaan, joka varmistaa sen, että jokaiselle tietokantaan syötetylle asiakkaalle varataan pukin käynti sovitulle aikavälille. Huonojen keliolosuhteiden, liikennevahinkojen tai Joulupukin sairastumisen varalta Jouluaattona päivystää vähintään 3 varajoulupukkia. Varapukki tulee vierailulle, jos varsinainen pukki ei liikenneonnettomuuden tai vaikean kelin vuoksi pysty hoitamaan vierailua aikataulun mukaisesti. Luotettavuuden todisteena on se, että 23 vuoden aikana yhtään keikkaa ei ole jäänyt tekemättä..

2. TÄSMÄLLISYYS

Joulupukki saapuu tyypillisesti 5min tarkkuudella asiakkaalle ilmoitetusta ajasta. Aikataulun varmistamiseksi Joulupukki käy jo edellisenä iltana tiedustelemassa jokaisen kohteen tarkan sijainnin ja ajaa reittinsä etukäteen läpi. Yleisesti olemme huonoissakin olosuhteissa pystyneet pitämään ilmoitetun aikataulun 10 min tarkkuudella. Vuosien varrella vain yksittäisissä ja erittäin harvinaisissa tapauksissa suunnitellusta aikataulusta on poikettu yli 20 min.

 
 3. PUKKIMAISUUS

Joulupukkimme käyttävät peruukkiliikkeestä hankittua valkoista peruukkipartaa ja hiusnauhaa, joka on ommeltu kiinni pukin päähineeseen (kuvia). Asuna pukilla on perinteinen polvien alapuolelle ulottuva ”mantteli”, joka on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Suurin osa puvuista on teetetty tekstiilialan ammattilaisilla tai vaatetusalan oppilaitoksissa, koska teollisesti valmistettujen pukujen laatu ei yleensä vastaa kriteereitämme. Vuonna 2009 otimme käyttöön yhdenmukaisen ”alusasun”, joka muodostuu punaisista housuista ja paidasta (kuvia). Pukin pullea olemus varmistetaan yksilöllisesti sopivan kokoisella keinomahalla, joka perustuu täyttöasteeltaan muokattuihin ontelokuitutyynyihin ja niihin kiinteästi ommeltuihin olkaimiin ja kiinnityskuminauhoihin. Joulupukin kasvojen aitouden ja luonnollisuuden varmistaa se, että asianmukaisen koulutuksen saaneet ammattimaskeeraajat tekevät jokaiselle pukille maskeerauksen, johon sisältyy vanhentava meikkaus, kulmakarvojen vaalennus ja tarvittaessa liimattavien keinokulmakarvojen käyttö. Joulupukin olemuksen vankkana perustana on nahkaiset lapikkaat. Kaikki sivuillamme näkyvät lapikkaiden ja asusteiden kuvat ovat omasta varastostamme. Tuoreimmat kuvat löytyvät facebook-sivultamme: www.facebook.com/tsjpp 

Lapikkaat ruodussa 

4. KUSTANNUSVASTAAVUUS

Panostamme useiden varapukkien ja etukäteen tehtävän tiedustelun avulla palvelun luotettavuuteen. Lisäksi panostamme Joulupukin ulkoiseen olemukseen varsin hintavilla varusteilla ja käyttämällä ammattimaskeeraajia Jouluaattona pukkien ehostamiseen. Täten emme pysty emmekä edes pyri kilpailemaan hinnalla vapaaehtoistyöhön perustuvien partiopukkien kanssa. Vuosien varrella saatu asiakaspalaute ja pitkäkestoiset asiakassuhteet osoittavat, että luotettavuuteen ja laatuun panostaminen on kannattanut. Koska huomattava osa asiakassuhteistamme jatkuu useita vuosia, emme yleensä pysty tarjoamaan alennettua veloitusta edes kanta-asiakkaille. Tästäkin huolimatta monet vakioasiakkaamme antavat omasta halustaan Joulupukille hieman ylimääräistä tai jonkin joululahjan.

Vaikka Turun seudulla toimivien pukkipalveluiden hintakilpailu on vähäistä, kaupallisten palveluiden hinnoitteluissa ei ole suuria eroja. Jouluna 2014 kaupallisten Joulupukkipalveluiden hinnat ovat halvimmillaan 80-100€. Asiakkaiden kannalta tilausehdoissa on huomattavia eroja: alan suurin toimija laskuttaa asiakkaan tekemästä peruutuksesta 40 €  mutta veloittaa täyden hinnan, jos Joulupukki on myöhässä alle 2 tuntia (kilpailijan tilausehdot). Vaikka asiakas joutuu sitoutumaan tilaukseen peruutusmaksulla, kilpailija varaa tilausehdoissa itselleen oikeuden peruuttaa tilaus vielä Jouluaattona. - Korkeakaan veloitus ei takaa joulupukkipalvelun luotettavuutta saati laatua, joten asiakkaan kannattaa aina selvittää minkälaisilla periaatteilla ja toimintatavoilla joulupukkipalvelu toimii.

 5. TYYTYVÄISYYSTAKUU

Olemme tietääksemme ainoa joulupukkipalveluiden tarjoaja, joka antaa asiakkaille tyytyväisyystakuun. Tämä tarkoittaa sitä, että joulupukkipalvelumme toteutetaan sovitulla tavalla ja palvelu muutoinkin vastaa sitä, mitä joulupukkipalvelun ammattilaisilta voidaan edellyttää. Joulupukkipalvelumme käytännön sisältö on yksityiskohtaisemmin kuvattu sivuilla vierailu ja tilausprosessi. Pyrkimyksemme asiakastyytyväisyyteen on niin vilpitön, että sitoudumme maksun palautukseen, jos asiakas aiheellisen reklamaation perusteella vaatii taloudellista hyvitystä.

                                                   << ETUSIVULLE

Sivu päivitetty 26.11.2014
                Turun Seudun Joulupukkipalvelu

facebook logo

             www.turunseudunjoulupukkipalvelu.fi
                          joulupukki@tsjpp.fi
                                                                 050-400 2835