Joulupukki Turun Seudun Joulupukkipalvelu
ETUSIVU TOIMIALUE
VALOKUVIA
OHJEET
TILAAMINEN
YHTEYDENOTOT
                            
KUVASIVU 1 KUVASIVU 2 KUVASIVU 3

Joulupukin valmistusprosessia havainnollistava kuvakooste maskeeraajien "kertausharjoituksesta" marraskuussa 2010. Maskeeraustilanteen vuoksi kuvat on otettu tavallista voimakkaammassa valaistuksessa. Työtilanteessa Joulupukki esiintyy yleensä "tunnelmavalaistuksessa", jolloin olemus näyttää tietenkin paremmalta.
mask1
mask3

Pukin kehittely aloitetaan keinomahan sovittamisesta. Keinomahan täytyy istua hyvin ja näyttää luonnolliselta, joten pelkkä tyyny paidan alle ei riitä ammattilaisille.


Keinomahat ja niiden kiinnistyshihnat on tehty käsityönä. Keinomahoja on eri kokoisia, jotta eri kokoisille ja muotoisille pukeille löytyy luonnolliselta vaikuttava mahaimplantti.Mahan hienosäätö tehdään takin pukemisen jälkeen.

Varsinainen maskeeraus aloitetaan alaluomien käsittelystä. Työvälineet ja työskentelytavat ovat vastaavia kuin meikkauksessa, vaikka tavoite onkin varsin erilainen.


Luomien ikäuurteet ja silmäpussit näyttävät tietenkin vielä tässä vaiheessa valmistusprosessia liioitelluilta, mutta istuvat hyvin lopputulokseen, kuten alempana ilmenee.

mask4
Pintasilaus viimeistelee silmän alueen maskeerauksen.
Seuraavaksi työstetään kulmakarvat. Koska lähtökohtana on tällä kertaa melko tummat kulmakarvat, aloitetaan niiden värjäämisestä

mask6
Poskipäihin ja nenään tehdään vanhentavia ihomuutoksia. .
Lopputulos vaikuttaa melko hyvältä, mutta kulmakarvoissa ei ole Joulupukin toimenkuvaan riittävästi tuuheutta.

Kulmakarvojen tuuheutta lisätään käsityönä tehdyillä irtokulmakarvoilla. Irtokulmien kiinnitykseen käytetään peruukkiliimaa.

Kulmakarvojen kiinnittäminen....             

Seuraavaksi sovitetaan parta. Tärkeintä on kiinnityksenä toimivien nauhojen pituuden säätäminen, jotta parta pysyy asianmukaisesti paikallaan koko illan. Pukin tuima ilme kertoo, että nauhojen pituus vaatii vielä hienosäätöä.
... ja onnellinen lopputulos.

Koska kyse on uudesta ja vähän turhankin tuuheasta parrasta, pitää sitä vielä saksia ja trimmata
Pukkimme olemus kestää lähempääkin tarkastelua jopa hyvissä valaistusolosuhteissa.

Valmis lopputuote vasemmalta

... ja edestä.


Maskeeraaajamme ja puvustajamme Korvatunturilla tilannekuvassa Jouluaattona 2009.KUVASIVU 1 KUVASIVU 2 KUVASIVU 3

Turun Seudun Joulupukkipalvelu
               joulupukki@tsjpp.fi
            050-400 2835
            www.turunseudunjoulupukkipalvelu.fi
            www.tsjpp.fi